Van vrijdag 26 juli (18:00 uur) tot en met zondag 28 juli (18:00 uur) zijn de volgende online zorgdiensten niet bereikbaar:
• Uw Zorg Online app
• Online patiëntenomgeving
Hier wordt aan gewerkt om de prestaties van de diensten van Uw Zorg Online te verbeteren. Vanaf maandag 29 juli werken alle ...
Lees verder over 'Onderhoud Uw Zorg Online'Een nieuwe variant van het coronavirus, de FLiRT-variant, heeft geleid tot een opleving van het aantal besmettingen. In veel Europese landen en in Nederland is zelfs sprake van de grootste zomerse opleving sinds 2022, meldt NOS.
Lees verder over 'Zomerse opleving coronavirus door FLiRT-variant' op gezondheidsnet.nlPersbericht
Heerenveen, juni 2024
Wijzigingen bij Dokterswacht
Dokterswacht heeft vanaf 1 juli een nieuw telefoonnummer en een gewijzigde werkwijze. Met het nieuwe telefoonnummer betaalt de beller geen extra belkosten. Ook is het nummer bereikbaar voor mensen met een prepaidkaart of een buitenlands mobiel telefoonnummer.
Waarom een nieuw nummer?
Dokterswacht kreeg regelmatig ...
Lees verder over 'Wijzigingen bij Dokterswacht'Hoe kan het dat sommige mensen het altijd koud hebben, terwijl bij anderen het inwendige kacheltje juist hoog staat afgesteld? Tien feiten op een rij.
Lees verder over 'Waarom heeft de een het altijd warm en de ander koud?' op gezondheidsnet.nlIn 2023 bleef de inzet van verschillende digitale zorgtoepassingen in de huisartsenpraktijk doorstijgen. Met name grotere praktijk(vorm)en zetten in 2023 steeds vaker e-health in. E-health-toepassingen als het e-consult, het online aanvragen van herhaalrecepten, het teleconsult, het online afspraken inplannen en de inzet van digitale GGZ worden inmiddels door minimaal driekwart van ...
Lees verder over 'E-consult bij huisarts steeds populairder' op gezondheidsnetIn Nederland hebben minimaal 1,4 miljoen mensen prediabetes, een voorstadium van diabetes type 2. Dat blijkt uit recent onderzoek van de Universiteit van Maastricht. Wie er op tijd bij is, kan de schade beperken en diabetes type 2 voorkomen.
Lees verder over 'Prediabetes: herken de signalen en voorkom diabetes type 2' op www.gezondheidsnet.nlPhysician Assistent (PA)
Mijn naam is Janke Bosgraaf. Vanaf 2012 ben ik een vertrouwd gezicht binnen Huisartsenpraktijk Grou als doktersassistente en later als verpleegkundige. Vanaf 1 september ben ik in opleiding tot physician assistent binnen Huisartsenpraktijk Grou en kan het zijn dat u mij in de spreekkamer tegen komt.
Een physician ...
Lees verder over 'PA'Boekje in bijlage: Mijn kind heeft koorts
Waarom dit boekje?
• Koorts komt veel voor bij kinderen. Vaak gaat dit samen met andere, soms vervelende klachten. Koorts gaat meestal vanzelf over, maar kan u als ouder wel ongerust maken.
• Met dit boekje geven we informatie en tips over wat u ...
Lees verder over 'Kind met koorts?'Darmonderzoek bij Kinderen: DOK 2.0 studie
Onze praktijk doet mee aan een onderzoek van de afdeling Huisartsgeneeskunde van het UMCG. Er wordt een test in de ontlasting onderzocht. Mogelijk kan deze test helpen het onderscheid te maken tussen onschuldige buikklachten en langdurige darmontsteking.
Langdurige buikpijn en diarree komen veel voor bij ...
Lees verder over 'Onderzoek naar langdurige buikpijn en diarree bij kinderen'Tijdens de coronacrisis mogen tijdelijk de medische gegevens, van patiënten die nog geen inzagekeuze hebben gemaakt, ook worden bekeken door de artsen op de huisartsenpost en spoedeisende hulp. Uw gegevens mogen alleen worden bekeken als u contact heeft met de huisartsenpost of spoedeisende hulp. En u daar op dat moment mondeling ...
Lees verder over 'Toegang tot uw medische gegevens door huisartsenpost'Wanneer u meedoet aan het bevolkingsonderzoek darmkanker wordt uw huisarts niet automatisch geïnformeerd over de uitslag. Het laboratorium geeft de uitslag door aan Bevolkingsonderzoek Noord (BVO Noord) maar niet automatisch aan uw huisarts. Bij een eventueel vervolgonderzoek is het van groot belang dat het ziekenhuis beschikt over alle relevante medische informatie, ...
Lees verder over 'BVO darmkanker: Geef toestemming voor het informeren van uw huisarts'I.v.m. Corona is bloedafname en het inleveren van lichaamsmaterialen alleen mogelijk op afspraak. Certe doet dit om wachtrijen en volle wachtruimtes te voorkomen.
Maak eenvoudig een afspraak
U kunt eenvoudig zelf een afspraak maken via www.certe.nl. Lukt dat niet, dan kan het ook telefonisch via 088 – 23 71 000, ...
Lees verder over 'Bloedafname? Lichaamsmaterialen inleveren? Maak een afspraak op certe.nl'Als je onveilige seks heb gehad of als je vermoedt met besmet bloed in aanraking te zijn geweest, kun je altijd bij je huisarts terecht. Na het stellen van een aantal vragen zal hij of zij besluiten of je een SOA-test moet doen en welke test je zou moeten doen.
...
Lees verder over 'SOA-test'Wat verandert er?
Veel vrouwen (en mannen) raken een keer in hun leven besmet met humaan papillomavirus (HPV). Soms ruimt het lichaam dit virus niet op en kan baarmoederhalskanker ontstaan. Door voortaan eerst te kijken of in het uitstrijkje HPV aanwezig is, is eerder duidelijk of vrouwen risico lopen op het ...
Lees verder over 'Het vernieuwde bevolkingsonderzoek baarmoederhalskanker'